Grill d’Entrecôte Borgloon
Fantastisch dat u bij ons komt eten!
Na negen succesvolle jaren als eigenaar van restaurant Gusto in het Carbon Hotel, besloot horecaondernemer Ardan Boffé, samen met zijn zus Tylwyth Boffé, dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Ze gaven hun geliefde zaak over en begonnen aan een frisse uitdaging.
Tijdens deze periode las Ardan tot zijn grote verbazing dat het iconische steakhouse De Wimmer zijn deuren had gesloten. Dit nieuws prikkelde zijn interesse, en hij besloot contact op te nemen met de voormalige eigenaar, Jan Vandercappellen, die inmiddels zijn nieuwe, volledig gerenoveerde restaurant d’Entrecôte in Borgloon runde.
Toen bleek dat het beheren van twee zaken te ingewikkeld zou zijn, besloot Jan zich volledig te richten op zijn nieuwe project in zijn geboortestad, wat betekende dat De Wimmer gesloten bleef en er een overnemer werd gezocht. Dit zette Ardan aan het denken over de mogelijkheden.
Na verschillende aangename gesprekken, begeleid door heerlijke wijn en nog heerlijker vlees, stelde Ardan uiteindelijk voor om niet De Wimmer, maar d’Entrecôte in Borgloon over te nemen. Deze zaak was al operationeel en in uitstekende staat, terwijl De Wimmer al bijna een jaar gesloten was en een volledige renovatie nodig had. Ardan wilde echter meteen beginnen met iets nieuws en zag een renovatieproject als een uitdaging voor de toekomst.
Het voorstel verraste Jan, maar na enige overwegingen stemde hij in. Minder dan een jaar later, na enkele reorganisaties en aanpassingen, bleek d’Entrecôte in Borgloon zo succesvol dat Ardan zich klaar voelde om ook De Wimmer over te nemen. Na een grondige renovatie werd deze heropend als d’Entrecôte-Hasselt, en zo was de tweede vestiging een feit.
Het succes bleef niet onopgemerkt. Een paar jaar later hoorde Shokri, organisator van Pukkelpop, in de wandelgangen dat Ardan op zoek was naar een derde pand. Hij benaderde Ardan met de vraag of hij interesse had in de overname van een restaurant in Heusden-Zolder. Een van Shokri’s partners, Patrick Breugelmans, wilde zijn zaak verkopen. Na wat onderhandelingen werd ook de derde vestiging van d’Entrecôte een realiteit.
In de tussentijd hebben we onze processen gestroomlijnd en de efficiëntie aanzienlijk verbeterd. We hebben door de jaren heen het voorrecht gehad om een uitzonderlijk sterk team samen te stellen, elk lid met unieke kwaliteiten die zich vertalen in ons dagelijkse werk. Dit solide fundament heeft onze ambitie om ons unieke concept naar nieuwe locaties te brengen, alleen maar verder aangewakkerd.
Wordt vervolgd…